Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Helseforetakene overtar pasientreiser

25.11.09
I løpet av høsten 2009 overtar helseforetakene de siste oppgavene som NAV i dag gjør innenfor pasientreiser. Dette er reiseplanlegging, informasjon om pasientreiser og saksbehandling av reiseoppgjør.
For deg som pasient innebærer dette noen praktiske endringer.

 

Helseforetakene overtar pasientreiser
I løpet av høsten 2009 overtar helseforetakene de siste oppgavene som NAV i dag gjør innenfor pasientreiser. Dette er reiseplanlegging, informasjon om pasientreiser og saksbehandling av reiseoppgjør.
For deg som pasient innebærer dette noen praktiske endringer. Den viktigste endringen er at du selv skal fylle ut reiseregningsskjema og sende det til Pasientreiser ANS, fra 24. november i Salten (Bodø, Meløy, Gildeskål, Beiarn, Saltdal, Fauske, Sørfold, Steigen, Hamarøy, Tysfjord, Røst og Værøy).
Fra denne datoen skal du ikke lenger oppsøke NAV for å få dekket reiseutgifter. Reiseregningen din vil da bli behandlet ved helseforetakenes pasientreisekontor. Pasientreiser på 05515 vil også gi rekvisisjon når det ikke finnes rutegående tilbud eller du må reise med fly. Pasientreisekontoret ved Nordlandssykehuset ligger ved Nordlandssykehuset i Gravdal.
Endring for pasientene
For pasientene blir den største endringen at de ikke lenger skal oppsøke NAV for å få tilbakebetalt reiseutgifter. Pasienter får et reiseregningsskjema når de er til behandling. Når de kommer hjem skal de fylle ut skjemaet. Reiseregningen sendes så i en ferdigadressert konvolutt, og pasientene får utbetalt det beløpet de har krav på. 

Trenger du hjelp kan du ringe Pasientreiser 05515, som er ett felles nasjonalt telefonnummer. Her får du svar på alle spørsmål om pasientreiser. Pasientene skal også ringe 05515 for å bestille pasientreiser med rekvisisjon, og for å få rekvisisjon til annen transport når det ikke finnes rutegående tilbud.

Praktiske endringer – uendrede rettigheter
Selv om det er noen praktiske endringer, så forblir pasientenes rettigheter uendret. Hovedregelen er at en får dekket billigste reisemåte med rutegående transport til og fra behandling.

 
Reiseregning – slik gjør du det
  1. Få reiseregning og ferdigadressert konvolutt hos behandler. Reiseregningsskjema kan også lastes ned på www.pasientreiser.no
  2. Fyll ut reiseregningen, legg ved alle originalkvitteringer og oppmøtebekreftelse.
  3. Sett frimerke på den ferdigadresserte konvolutten eller bruk en konvolutt du har selv, og send inn til Helseforetakenes senter for pasientreiser.
    Oppdatert informasjon for hele landet og reiseregningsskjema finnes på www.pasientreiser.no.
Ved Nordlandssykehuset skjer endringa:
  • 27. oktober for deg som bor i Lofoten (Vågan, Flakstad, Vestvågøy og Moskenes).
  • 10. november for deg som bor i Vesterålen (Hadsel, Bø, Øksnes, Sortland og Andøy).
  • 24. november for deg som bor i Salten (Bodø, Meløy, Gildeskål, Beiarn, Saltdal, Fauske, Sørfold, Steigen, Hamarøy, Tysfjord (Øst og Vest), Røst og Værøy).