Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

VERDIGE PRISVINNERE

19.12.04
I uke 51 ble det delt ut 3 viktige priser i Steigen; Kulturprisen for 2004, Næringsprisen for 2004 og Steigentunets Miljøpris for 2004.

Næringsprisen

Steigen kommunes næringspris for 2004 går til Ingunn Øvsthus. Hun får prisen for etableringen av veksthus med produksjon av urter og tulipaner på Saure Gård. Tildelingen begrunnes blant annet med at Ingunn er et eksempel på den type gründer distrikts-Norge og Steigen trenger. Hun er nytenkende, markedsorientert og skaper sin egen nisje av kvalitetsprodukter til regionen. Ingunn er faglig dyktig, setter seg inn i og tar del i alle sider ved bedriften sin fra markedsundersøkelse til innkjøp, produksjon, markedsføring, levering og regnskap. Ingunn er en ypperlig ambassadør for kommunen ved å representere bedriften på stands, og leverer kvalitetsprodukter fra Steigen. Nå har hun valgt å selge tulipanene under navnet ?Steigentulipaner?. Og til sist; Ingunn er en ung kvinne som skaper sin egen spennende arbeidsplass og blir et forbilde for andre unge, utdannede kvinner, - en etterspurt kategori i distriktene!
Næringsprisen er en statuett av Langsteinen på Engeløy, en innrammet plakat og en sjekk på 5000 kroner.

Kulturprisen

Lillian Selvik har fått Steigen kommunes kulturpris for 2004. Hun får prisen fordi hun gjennom mange år og i stadig sterkere grad har markert seg som en svært aktiv, kreativ, engasjert og allsidig kulturarbeider og kulturpersonlighet. Med et glødende engasjement har årets vinner i ulike sammenhenger og på ulike nivå jobbet spesielt med drama. Denne ildsjelen har en helt spesiell kreativitet og evne til å se muligheter og løsninger på det aller meste. Hun er en fremragende instruktør og en inspirator av de helt store. Det arbeidet hun over tid har gjort spesielt for barn og unge har betydd svært mye for veldig mange. Det siste året har hun startet galleri på Skjelstad med noe for alle aldersgrupper, overraskelser for barna samt brukskunst og billedkunst. Hun har stått for; Solidox Kids, ?Hamsunds Kvinner?, ?fra Steigen til Rio?, 200 års jubileet for Leines skole, Nille-prosjektet som blir brukt på fylkesnivå som eksempel for kulturell skolesekk, instruktør for Steigen Sagaspill, skrevet manus til ?Kaspara og Kveita? som Figurteateret har reist Nordland rundt med, lokalt revyarbeid samt en rekke skoleforestillinger. En mer verdig kulturprisvinner skal du lete lenge etter, heter det i begrunnelsen.
Kulturprisen er en innrammet plakat og en sjekk på 5000 kroner.

Miljøprisen

Bogruppeleder Leif Albriktsen fikk onsdag overrakt Steigentunets miljøpris for 2004. Begrunnelsen får tildelingen er følgende: Leif er alltid blid, har en unik sans for humor og vi har aldri opplevd å se denne personen i dårlig humør. Han jobber hardt, er veldig imøtekommende mot ?utenforstående?, alle føler at de blir tatt vel imot. Han tar på seg mye ansvar og tilpasser seg nye situasjoner med stor fleksibilitet. Har god innsikt i jobben og er godt orientert om hva som ?rører? seg rundt om på avdelingene. Årets prisvinner er flink til å gi en hjelpende hånd når det trenges, klarer å få andre medansatte til å føle seg betydningsfull og verdifull på jobb. Han har stor tålmodighet, er rolig og avbalansert, lar seg ikke stresse opp i kaotiske og pressede situasjoner.
Prisen er en sjekk på 2500 kroner.

Ingunn Øvsthus (t.v.) og Lillian Selvik med ordfører Berit Woie Berg i midten.

Begge foto: Gunnar Grytøyr


Bogruppeleder Leif Albriktsen fikk Steigentunets Miljøpris for 2004 av adm. leder Lisbeth Lie Aalstad.