Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

UNIK STEIGENSKOLE

11.04.04
Som eneste grunnskole i Norge skal Steigen sentralskole delta i et stort europeisk skoleprosjekt.

I tillegg er Saltdal videregående skole og Hitra videregående skole med fra Norge i dette prosjektet som skal se på IKT (informasjons- og kommunikasjonsteknologi) brukt i en pedagogisk sammenheng. Et kriterium for å være med i prosjektet var at skolene måtte ligge i såkalte ?grisgrendte strøk?. Dette betyr at kommunens satsing på bredbånd og data i skolene har gitt et uventet og positivt resultat.

Rektor Aasmund Gylseth og elever i det nesten ferdige framtidas klasserom.

Saken har bakgrunn i det statlige Pilot-prosjektet som skulle utvikle pedagogiske IKT-løsninger. Her gjorde Steigen sentralskole mange ting som vakte interesse og oppsikt langt utenfor kommunen, så som eksamen over ei hel uke der elevene jobbet kun med EDB og Internet. De avsluttet med ei avhandling som de tok med seg til en muntlig eksamen. Skolen var blant de få utvalgte som fikk lov til å prøve ut dette, og med gode resultater. Også hjemmebasert læring ble prøvd ut med godt resultat. Eksempler fra prosjektet ligger på skolens Web-side. De gode resultatene førte til at skolen fikk presentere arbeidet sitt på en årlig konferanse som utdanningsdepartementet arrangerer. Rektor Aasmund Gylseth og noen elever deltok. Det ble skrevet rapport om arbeidet og i vinter ble skolens ledelse spurt av Utdanningsforbundet om de kunne tenke seg å være med i et internasjonalt prosjekt som skal evaluere hvordan man kan bruke IKT på et pedagogisk vis. Og de sa ja.
Prosjektet heter ELFE (European eLearning Forum for Education) og er i regi av ETUCE - The European Trade Union Committee for Education som ble etablert i 1975 og representerer 81 lærerforeninger i 19 EU og EFTA-land. Dette prosjektet har Tyskland, Portugal, England, Danmark, Sverige og Norge som deltakerland, og det er trolig at noen fra Steigen sentralskole etter hvert vil måtte presentere resultatene en eller annen plass i Europa. Det gir både skolen og kommunen god PR. I første omgang vil en ekspertgruppe med folk fra Norge, Sverige og Danmark komme til Steigen den 14. mai for å se på hva Steigen sentralskole gjør, intervjue deltakere og elever og samle informasjon.