Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

STEIGEN SENTRALSKOLE BLE MANDAG 6. DESEMBER TILDELT NORDLAND FYLKESKOMMUNES KULTURPRIS FOR 2004.

08.12.04
Tildelingen foregikk i fylkestingets møte i Bodø, og det er første gang i kulturprisens historie at den går til en skole.

"Kulturprisen for 2004 går til en mottaker som i løpet av sitt ettogtredve år lange liv har ytt en stor kulturell innsats og nådd resultater som absolutt må sies å være ut over det normale ? sammenliknet med andre aktører som opererer på det samme området. Innsatsen har i første rekke vært til glede for lokalsamfunnet og egen kommune, men det er et perspektiv langt ut over dette som ofte ligger til grunn. Inspirasjonen blir hentet fra lokal kulturarv så vel som fra det afrikanske kontinent, samarbeidspartnerne befinner seg både i nabokommunen og på den russiske landsbygda, tematikken spenner fra miljøvern til rockemusikk - og nå har de også tatt verdensrommet og moderne teknologi i bruk for å finne ut mer om sin egen lokalhistorie. Nordland fylkeskommunes kulturpris for 2004 tildeles Steigen Sentralskole. En skole som har markert seg med å ta kultur i bruk som et aktivt virkemiddel i det pedagogiske arbeidet, og som ofte har munnet ut i store prosjekter og forestillinger."

Slik åpnet fylkesordfører Jon Tørseth sin tale til fylkestinget da fylkeskommunens kulturpris for 2004 skulle deles ut. Og han avsluttet slik:

"Når Steigen Sentralskole i år får kulturprisen, er dette første gang at prisen går til en skole. Det er dermed også ei markering av hvilke resultater det er mulig å få til innenfor "Den kulturelle skolesekken". Prisen må derfor gjerne også betraktes som en symbolsk pris til alle de lærere, elever og kunstnere i Nordland som har grepet fatt i mulighetene innenfor "Den kulturelle skolesekken". Det er en stor glede for meg å be rektor Aasmund Gylseth komme fram og motta Nordland fylkeskommunes kulturpris for 2004 ? et diplom laget av fotokunstneren Maria Gradin fra Kabelvåg og 20.000 kroner til å skape enda mer kultur i skolehverdagen."
(Du kan lese hele talen på Steigen sentralskoles hjemmeside via linken Skoler til venstre på hovedsiden.)

Rektor Aasmund Gylseth mottok prisen sammen med elevene Albertine Selvik og Hogne Aasjord som også redegjorde for skolens siste prosjekt "Fra vikingtid til cyberspace".

Ordfører Berit Woie Berg sier i en kommentar at det er veldig bra at denne prisen går til en skole og spesielt Steigen sentralskole. Det er vel fortjent og er et resultat av lang og god satsing på kultur, men også en honnør til aktivt prosjektarbeid de andre skolene i Steigen kommune. Flott positiv markedsføring av kommunen, mener en stolt og kry ordfører som har sendt blomster til prisvinneren.

Her kan du lese Nordland fylkeskommunes kommentar.


Foto: Gunnar Grytøyr
Her er (bak f.v.) lærerne Liv-Tove Arnøy og Elisabeth Christensen, undervisningsinspektør Anne Sofie Skogvold og rektor Aasmund Gylseth sammen med noen elever fra skolen. Blomstene kommer fra Nordland fylkeskommune, Fylkesmannen, Steigen kommune og RKK. På veggen kan vi se noen av plakatene fra tidligere prosjekter.