Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

SETTER PRIS PÅ NYE FØDSLER

31.10.06
Et medarbeiderskapsprosjekt på Steigentunet fikk det offentlige, lag, foreninger og næringsliv til å sponse vugge eller stol til alle som bidro til økt folketall i Steigen. Onsdag ble to vugger og tre stoler tildelt.

Fra venstre Bjørg Aalstad, Hilde Husøy, Tove Simonsen, Stine Hanssen med Beate (stol), Kato og Siri Andersen med lillebror og Rakel (vugge), Monja Berg og Morten Hønnås med Line (vugge), Hilde Fredriksen med Emil Aleksander (stol) og ordfører Berit Woie Berg. Maria Davidsen og Aleksander Vik var ikke til stede under utdelingen, men får også stol til sin lille.

Det begynte med at Hilde Husøy, Bjørg Aalstad og Tove Simonsen diskuterte tiltak for å få fokus på nye borgere i Steigen, og viktigheten av fødestua på Steigentunet. Og en idé ble stående; å gi en gave i form av en lokalprodusert vugge sponset av næringsliv, lag og foreninger og det offentlige i kommunen til alle fødende fra Steigen. Ideen ble videreutviklet og brev ble sendt til minst 50 lag, foreninger og bedrifter. Responsen var så som så. Det kom inn 17.000 kroner, men det var nok til å lage seks vugger, og dermed var prosjektet i gang. Steigen kommune, som tidligere hadde gått ut med at alle fødende fra Steigen skulle få 500 kroner i gave, flyttet bidraget til vuggen, Sparebanken stilte med tilsvarende beløp og resten kom fra næringsliv, lag og foreninger. En ny næringsdrivende i kommunen, Gøran Pettersen ? som har overtatt snekkerifabrikken i Botn ? fikk oppdraget med å lage Steigenvuggene, og nå er også en Steigenstol innlemmet i gavesortimentet. Den får de som allerede har vugge og heller vil ha en stol, og her er navnet på barnet inngravert i stolryggen.

- Vi ønsker å fokusere på kommunen Steigen med dette prosjektet. Vi har en flott fødestue, en fantastisk jordmortjeneste, et meget godt helsevesen og en kjempegod kommune å vokse opp i. Og så har vi god plass til mange flere. Vi hadde nok håpet på større respons på denne ideen, men vi må være glade for det vi fikk. Sjansen er selvsagt ikke forbi. De som ønsker å støtte prosjektet videre skal være hjertelig velkommen, også når det gjelder innhold i vuggene, så jeg håper mange finner den henvendelsen vi sendt ut tidligere i sommer og gir sitt bidrag til denne flotte saken, sa prosjektleder Tove Simonsen da to vugger og tre stoler ble delt ut på Steigentunet onsdag denne uken.

- Det er kjempeartig med slike tiltak som dette. Vi kjemper en hard kamp for å beholde fødestua i Steigen, den eneste kommunen som har slikt i Nordland, og dette fokuset hjelper godt på. Det er ikke lett å få formidlet viktigheten av et stabilt folketall, men det er avgjørende for kommunens økonomi. Jeg håper det blir mange som får glede av denne gaven, og at det blir flere og flere i årene framover, sa ordfører Berit Woie Berg under utdelingen.

- Dette er helt fantastisk. Det viser at vi ikke blir glemt selv om vi ikke er førstegangsfødende. Det er faktisk noen av oss som ønsker større familier, og dette bidrar kanskje til at flere tenker slik, sa firebarnsmor Siri Andersen som fikk Steigenvugge til sin nyfødte sønn.

De som har bidratt til vugger og stoler er:

Steigen kommune

Sparebanken NordNorge avd Steigen, Steigen Bondelag

Steigen Contracting

Nordre Steigen Pensjonistforening

Steigen Senterparti

Steigen Venstre

Helnessund Bøteri

Steigen Bygdekvinnelag

Leiranger Røde Kors

COOP Steigen sponser madrasser