Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

PRESSEMELDING

02.03.05
Refinansiering Br. Aasjord.

Fiskeribedriften Br. Aasjord AS i Helnessund i Steigen, har i løpet av det siste året vært i en svært vanskelig økonomisk situasjon, som i hovedsak skyldes 3faktorer:

  1. En planlagt oppgradering av anlegget for å møte krav fra tidligere Fiskeridirektoratet, nå Mattilsynet, ble gjennomført i 2004 og medførte investeringer på nærmere 4 millioner kroner. Selv om investeringene i utgangspunktet var finansiert så medførte ombyggingsprosessen forstyrrelser i den daglige driften og ekstra kostnader.
  2. I årsskiftet 2003/2004 ble selskapet rammet av akkorden i Follalaks og måtte bokføre et netto tap på 655 000 kroner som man ikke greide å dekke fra driften.
  3. De siste tre årene har det vært en betydelig nedgang i mengden kvitfisk bedriften har mottatt samt pressede marginer som har bidratt til et svakt driftsresultat.

Selskapet har et sterkt behov for refinansiering og med et godt tilbud fra Nordlandsbanken som betinger høyere egenkapital, vil man sikre tilstrekkelig arbeidskapital og dermed gode muligheter for videre utvikling.

Som et ledd i dette tilføres Br. Aasjord AS 1,5 millioner kroner i ny frisk kapital hvor Steigen kommune vil bidra med et lån på inntil 1 million kroner. Resten tilføres gjennom aksjetegning fra eksisterende og nye aksjonærer.

Selskapet har etter denne prosessen et oppgradert og rasjonelt anlegg som forventes å gi økt effektivitet og reduserte driftskostnader, samtidig som man har tilstrekkelig arbeidskapital for å kjøpe råstoff og utvikle driften.

Steigen kommune.