Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

OPPVEKSTSENTER I STEIGEN

26.07.05
Som kjent har fylkesmannen hatt en kontroll av kommunestyrevedtaket om oppvekstsenter i Steigen og konkludert med at vedtaket var ulovlig.

På bakgrunn av dette har jeg bedt om et møte med undervisningsdepartementet, og dette skal kommunen ha onsdag 27.juli.

Samtidig har jeg skrevet et langt brev til fylkesmannen der jeg som et alternativ til ny behandling søker om dispensasjon fra opplæringsloven og barnehageloven, noe som loven åpner for.

Siden vedtaket fra fylkesmannen kom i juli etter at alle tilsettinger er gjort og planleggingen er i full gang, vil kommunen gjennomføre omorganiseringen slik den er planlagt. Dersom vi evt. blir pålagt noen endringer vil det ikke skje før til neste år, noe som fylkesmannen er informert om.

Etter at møte med dep. er gjennomført og evt. søknad om dispensasjon er behandlet vil jeg komme tilbake med ny informasjon.

Til orientering vil jeg understreke at det ikke er vanlig at fylkesmannen godkjenner kommunestyrevedtak, bortsett fra budsjettet. Når de gjennomfører en lovlighetskontroll er det som oftest etter at noen har påklaget et vedtak, mens i dette tilfelle har de gjort det på eget initiativ på grunn av at det ikke er forvaltningspraksis på området.

Ordfører