Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

OECD PÅ STEIGENVISITT

17.06.06
Sist torsdag kom en delgasjon bestående av to personer fra OECD, en fra Kommunal- og regionaldepartementet og en fra Nordland fylke på besøk til Steigen kommune for å se på en "ekte" distriktskommune.

Delegasjonen besto av Ole Bernt Skarstein fra Nordland fylkeskommune, avdelingsdirektør Pål Erik Holte fra Kommunal- og regionaldepartementet, konsulent Olaf Merk og administrator Philip Wade fra OECD. I forbindelse med en visitt til Norge der også et møte i Bodø sto på programmet, ville de besøke en "ekte" distriktskommune, og det ble altså Steigen. Et tett program innebar en presentasjon av oppdrettsnæringen ved direktør Per Martin Olsen fra Mainstream og landbruket ved tidligere Bondelagsleder Agnar Hansen. Deretter gikk turen til Steigentunet for lunch og informasjon om Steigens helsetilbud og det ble tid til en svipptur innom skolen i Leinesfjord der Aasmund Gylseth orienterte. Så var det tilbake på rådhuset for å bli kjent med kommunens økonomi - eller grunnen til en manglende sådan.
- Jeg synes det er greit at vi får formidlet informasjon om oss som distriktskommune. Det kommer neppe noe konkret ut av et slikt møte, men det er spennende at en slik delegasjon velger å komme til Steigen. det setter kommunen på kartet, sier kommunalsjef Inge Albriktsen etter møtet.

OECD (organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling) er et forum der industrilandene fra hele verden drøfter saker av felles interesse, men med vekt på økonomiske og handelsmessige aspekter. OECD er inne i en omstillingsperiode med nye medlemmer fra Asia, Latin-Amerika og Øst-Europa. Bærekraftig produksjon og forbruk, forhandlinger om klima- og biologisk mangfold, handel og miljø er eksempler på samarbeidsområder der felles analyser og forslag til ny politikk er av stor betydning for Norge.

Foto: Gunnar Grytøyr
Her er delegasjonen samlet utenfor rådhuset i Leinesfjord. Fra venstre Pål Erik Holte fra Kommunal- og regionaldepartementet, Philip Wada fra OECD, Olaf Merk fra OECD, Per Martin Olsen fra Mainstream, Inge Albriktsen og Berit Woie Berg fra Steigen kommune, Ole Bernt Skarstein fra Nordland fylkeskommune og Agnar Hansen.