Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Informasjon om dinutvei.no

03.04.18

Dinutvei.no er en nasjonal veiviser ved vold i nære relasjoner, voldtekt og andre seksuelle overgrep, og driftes av Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, NKVTS, på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet. På dinutvei.no finner utsatte, utøvere, pårørende og fagfolk oversikt over hjelpetilbud i hele landet, informasjon om vold og overgrep samt en spørsmål- og svartjeneste.

 

Våren 2016 sendte Justis- og beredskapsdepartementet et brev til alle landets kommuner med oppfordring om å informere om dinutvei.no. Brevet er vedlagt. Vi ser at noen kommuner har informasjon om og link til dinutvei.no lett tilgjengelig på sine hjemmesider. Andre kommuner har for eksempel bare skrevet om dinutvei.no i en nyhetssak, og informasjonen er vanskelig å finne igjen senere. Deres kommune mottar denne e-posten fordi informasjon om dinutvei.no enten er vanskelig å finne eller fordi informasjonen mangler.

 

Utsatte for vold og overgrep bruker ofte tid på å søke etter hjelp og informasjon på internett. Ved å informere om dinutvei.no på kommunens hjemmeside, vil informasjon om eksisterende hjelpetilbud i kommunen og i nærheten bli bedre tilgjengelig, og terskelen for å oppsøke hjelp senkes. Ansatte som møter volds- eller overgrepsutsatte i jobben sin, vil også kunne ha nytte av oversikten over hjelpetilbud og informasjonen de kan finne på dinutvei.no.

 

 

 


Dersom dere har spørsmål til oss, er det bare å ta kontakt på kontakt@dinutvei.no, eller ringe Gry på 46414320.

 

Vennlig hilsen

dinutvei.no