Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

FIKK DISPENSASJON FOR SKOLEORDNING

08.11.05
Steigen kommune har fått dispensasjon hos Fylkesmannen for å drive skoler og barnehager etter den nye modellen med felles ledelse.

- Det legges i søknaden fra kommunen opp til at skolene i Steigen skal styres av et lederteam/kollektiv ledelse. Med den siste presiseringen fra kommunen vedrørende hvilke personer som skal ha ansvar for hvilke enheter finner Fylkesmannen å kunne gi dispensasjon for alternativ ledelse i Oppvekstsenter Steigen.

Dette skriver blant annet Fylkesmannen til Steigen kommune. Dermed er det klart at kommunen får lov til å fortsette ordningen med felles skoleledelse, bare med en liten presisering som skal vedtas av kommunestyret onsdag.

- Vi må endre vedtaket som ble kjent ulovlig til et lovlig vedtak, men det er bare små justeringer det er snakk om. Fra å ha et team på 4 personer som ledet skole og barnehage skal vi nå ha et rektorteam på 3 personer i tillegg til en fagkoordinator som er skolefaglig ansvarlig i kommunens administrasjon. Dette teamet skal kollektivt ivareta rektor- og styrerfunksjonen for de desentraliserte enhetene i skole og barnehage. I tillegg skal navnet fastsettes til ?OSS ? Steigenskolen/Steigenbarnehagen? og den enkelte enhet gis navn etter hva slags tilbud de gir, for eksempel OSS ? Steigenbarnehagen Engeløy eller OSS ? Steigenskolen Leines. Ut fra de ressursene vi rår over mener jeg dette er den mest tjenlige modellen, og vi er godt i gang med innkjøringen, sier ordfører Berit Woie Berg som er fornøyd med å ha fått Fylkesmannens dispensasjon.