Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

DYPING HAR FÅTT NY KAI

19.08.04
Endelig har fiskerne i Dyping fått den havna de har drømt om i alle år. Den store lekteren som har ligget ved Storskjæret den siste tiden ble tirsdag 17. august slept til Dyping og forankret der.

Lekteren er nesten 50 meter lang, 14 meter bred og nesten 4 meter høy. To store og to mindre betongklosser som veide henholdsvis 20 og 50 tonn ble klargjort som fortøyningsfester før slepet. Disse ble festet med kjettinger og hengt under vann på hvert hjørne av lekteren slik at de kunne slippes som fortøyningsfester i Dyping. Til dette arbeidet var Nordlandskrana AS leid inn med to mobilkraner. Den største løftet hele 100 tonn og den minste løftet 40 tonn. Sammen klarte de å få de største loddene på plass og slepebåten Hauk kunne dra lekteren fra Storskjæret til Dyping. Bodø-firmaet Nordykk har hatt oppdraget som også inkluderer slep av den flytekaia som lå i Dyping til Nordskot.

Steigen kommune har forhandlet fram en avtale med Follalaks om overtakelse av lekteren, og fiskerne i Dyping roser ordfører Berit Woie Berg for innsatsen. Nå håper de at havnesituasjonen vil få flere fremmedbåter til å levere fisk til mottaket i Dyping, som faktisk er det mottaket som tar imot mest fisk i kommunen.

Foto: Gunnar Grytøyr

Det var stor aktivitet på Storskjæret mens løftingen pågikk, og stor glede i Dyping da lekteren var på plass.