Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

DE ELDRES DAG I STEIGEN

04.10.05
Eldrerådet i Steigen arrangerte De eldres dag på Kong Sigar Kro sist lørdag. 120 gjester fikk musikalske innslag av familien Mathisen fra Bodø, orientering om flyktningene i kommunen og tale av ordfører Berit Woie Berg.

- Kommunen skulle gjerne hatt samme vekst blant de yngre generasjoner som blant de eldre. Barnetallet er halvert på noen få år, og det får ganske kraftige utslag på kommunens økonomi. Jeg skulle ha ønsket å få til et treff der både ungdom og eldre kunne møtes, sa blant annet ordføreren som også orienterte litt om utviklingen i kommunen og til slutt la vekt på at Steigen må fortsette å vøre en åpen og raus kommune.

Og så fikk de frammøtte eksotisk mat. Noen av kommunens flyktninger hadde nemlig tatt på seg å lage og servere maten til pensjonistene. En familie fra Somalia hadde laget en typisk somalisk rett kalt soabus, kjøttdeig, paprika og løk med mer som er stekt i en deig. De afganske flyktningene laget sin nasjonalrett som kalles kabli. Det er ris, kjøtt, gulrot, rosiner, olje med mer. For anledningen hadde de vært litt forsiktige med krydderet.

Her er noen bilder tatt av Gunnar Grytøyr.