Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

AREALPLAN TIL OFFENTLIG ETTERSYN

23.06.04
Kommuneplanens arealdel (land og sjø) for Steigen 2004 - 2014 er av Plan- og ressursutvalget vedtatt lagt ut til offentlig ettersyn til 17. september i år.

Foto: Gunnar Grytøyr
Plan- og miljøleder Gunnar Svalbjørg og leder i Plan- og ressursutvalget Bjørn E. Stemland med planen mellom seg. På veggen ser vi noen av plankartene.

Link til kartsidene

Planen er utarbeidet i samsvar med bestemmelsene i Plan- og bygningsloven og representerer et høringsutkast til revidert plan. Utkastet består av arealdel til kommuneplanen med forslag til utfyllende bestemmelser vedrørende arealbruken.

Planen er - når den er vedtatt - juridisk bindende og gjelder for alt areal i Steigen, både på land og i sjø. Den regulerer blant annet hvilke områder som åpnes for bygging av boliger, hytter og næringsbygg, i sjø hvilke områder som avsettes til akvakultur.

Endelig forslag til kommunedelplanens arealdel vil bli lagt fram for kommunestyret etter høringsperioden. Vedtak om arealbruk med utfyllende bestemmelser får direkte rettsvikning og innebærer at bygge- og anleggstiltak eller fradeling av eiendom ikke må være i strid med arealbruken eller bestemmelsene fastlagt i planen.

Høringsutkastet inviterer kommunens innbyggere, politiske partier, frivillige organisasjoner, næringsorganisasjoner, nabokommuner, fylkeskommune og statlige organer til å gi uttalelser. det vil bli holdt åpne informasjonsmøter om planen i august/september.

Forslaget er lagt ut til offentlig ettersyn på Steigen rådhus, biblioteket i Leinesfjord, Kvinneuniversitetet Nord, Engeløystua Hotell og Feskarkroa i Helnessund.

Eventuelle uttalelser/merknader må framsettes skriftlig innen 17. september 2004 til Steigen kommune, utbyggingsavdelingen, 8283 Leinesfjord tlf. 75 77 88 00 eller e-post: postmottak@steigen.kommune.no.

Les fullstendig annonse HER.